The White Bear

Kawa The White Bear to produkt wyróżniający się na rynku pod względem smaku i świeżości. Każdy łyk zaparzonej kawy utwierdza nas w przekonaniu, że mamy do czynienia z jakością speciality. Firma sprowadza zielone, jeszcze surowe ziarna kawy z czterech kontynentów: Ameryki Południowej, Ameryki Północnej, Afryki i Azji. Każda dostawa przechodzi ścisłą selekcję pod kątem jakości ziaren: Roast Master dostosowuje do odmiany ziaren cały proces wypalania, zaczynając od temperatury, aż po czas palenia. The White Bear to palarnia kawy z Białegostoku, która uwielbia zaskakiwać miłośników kawy niespodziewanymi wrażeniami smakowymi.

Ładuję...

Daliśmy plamę, niestety ta kategoria nie posiada produktów.

Brak produktów

Ale zaczekaj i zobacz inne produkty w kategorii:

Kawy

Kawa The White Bear

Intensywna, aromatyczna kawa The White Bear to gwarancja dobrze udanego dnia. Firma posiada palarnię w Białymstoku, która zyskała uznanie wśród wielu smakoszy kawy segmentu premium. Eksperci The White Bear starannie selekcjonują ziarna, które trafiają następnie do kawowych mieszanek. Roast Master marki sprawuje pieczę nad całym procesem produkcyjnym: od kontroli surowców, przez dostosowanie składowych wypalania ziaren, takich jak temperatura czy określenie profilu palenia. Dzięki temu z kawy, która trafia do mieszanek marki, udaje się wydobyć najdoskonalszy aromat i uzyskać idealny balans smaku. Firma pełni rolę eksperta w dziedzinie kawy, zaskakując miłośników tego napoju nieoczywistymi połączeniami smaków. Kawosze cenią The White Bear właśnie za odkrywanie różnych oblicz kawy i umiejętność zaskakiwania swoich Klientów. Ekologiczny design i doskonała świeżość zamknięta w opakowaniach kawy tej marki sprawiają, że nie ma ona sobie równych. Wybierając kawę z palarni The White Bear, Klient otrzyma produkt, który pod względem smaku zdecydowanie wyróżnia się wsród konkurencji. Każdy łyk zaparzonej kawy z białostockiej palarni utwierdza w przekonaniu, że tylko świeżo palone ziarna, gwarantują smak i aromat nieporównywalny z jakimkolwiek innym.

Na krajowym rynku marka The White Bear wyróżnia się autorskim designem oferowanych produktów. Kawy posiadają podwójne opakowanie. W środku znajduje się specjalnie zaprojektowany, ekologiczny karton, a także worek kraftowy z zamknięciem strunowym i wentylem. Pełni on praktyczną funkcję zatrzymywania pełni aromatu kawy, która zamykana jest natychmiast po wypaleniu. Opakowanie to zachowa na długo świeżość kawy i pozwoli na szczelne jej zamknięcie, po każdorazowym użyciu. Co więcej, kawa The White Bear doskonale nadaje się do ekspresów automatycznych

Pochodzenie ziaren The White Bear

Firma sprowadza zielone, jeszcze surowe ziarna kawy z czterech kontynentów: Ameryki Południowej, Ameryki Północnej, Afryki i Azji. Rozmaite mieszanki gwarantują doskonały smak i najwyższą jakość. Kraj, w którym pozyskiwane są ziarna do kaw The White Bear to m.in. Brazylia – największy producent kaw na świecie. Jedna z najbardziej rozpoznawalnych kaw białostockiej palarni, czyli Brazylia Guaxupe pochodzi z regionu Minas Gerais. Odpowiednie warunki klimatyczne, optymalna wysokość nad poziomem morza, a także położenie geograficzne  zapewniają idealne warunki do uprawy najszlachetniejszego gatunku kawy, czyli Arabiki. Wielu kawoszy docenia słodkie nuty, w ramach których wyraźnie można wyczuć aromat orzechów laskowych, czekolady oraz karmelu. Kolejnym smakiem wyczuwalnym w napoju są też prażone migdały, podkreślone aromatem gorzkiej czekolady na finiszu. Kawa dostępna jest w kilogramowym oraz 250-gramowym opakowaniu, w ziarnach, które w zależności od wybranej metody parzenia, musimy odpowiednio zmielić. Palarnia The White Bear rekomenduje przygotowanie tej kawy w ekspresie ciśnieniowym lub automatycznym. Kawa z Brazylii zadowoli zarówno smakoszy, jak i koneserów. To bardzo uniwersalny wybór, który może też pełnić rolę zawsze trafionego prezentu.

Palarnia The White Bear

Kolejną chętnie wybieraną propozycją jest kawa Kolumbia Excelso, wywodząca się z Kolumbii. Znajdujący się w centralnej części Andrów – rejon Tolima – to trzeci pod względem wielkości region kawowy w Kolumbii. Właśnie tutaj na plantacjach rosną kawowce w odmianach: typica, bourbon i caturra. Hodowcy pozyskują z nich ziarna, z których powstają kawy kolumbijskie premium. Plantacje te zlokalizowane są na górskich zboczach na wysokości 1200 – 2000 m. n.p.m. Ta wysokość jest gwarancją doskonałego smaku i aromatu zbieranych ziaren. Kolumbijska kawa słynie z owocowych aromatów i dokładnie tak samo jest w przypadku kawy pochodzącej z Tolimy. W napoju wyczujemy nuty karmelu, śliwki oraz czekolady. Subtelna kwasowość przypadnie do gustu zarówno wytrawnym smakoszom, jak i osobom, które sięgają po małą czarną od czasu do czasu.

Zapraszamy na naszego bloga: