Bazzara

Na początku XIX wieku mistrzowie palenia kawy z Triestu – portowego miasta w północno-wschodnich Włoszech – wymyślili niezwykłą mieszankę kawy. Jej aromat tak zauroczył Dioniso Bazzarę, że w 1966 roku zdecydował się przejąć palarnię "La Brasiliana-Industria Triestina del Caffè". Od tego dnia rodzina Bazzara z niezwykłą czułością wybiera najlepsze ziarna Arabiki i Robusty, aby dostarczyć miłośnikom kawy na całym świecie wykwintny smak włoskiego stylu życia. Kawa Bazzara wyróżnia się powolnym i zrównoważonym paleniem oraz niezwykłą świeżością i aromatem. Z pewnością zachwyci wszystkich miłośników kawowych specjałów.

Ładuję...

Daliśmy plamę, niestety ta kategoria nie posiada produktów.

Brak produktów

Ale zaczekaj i zobacz inne produkty w kategorii:

Kawy

Bazzara – kawa ziarnista

Każdy łyk kawy Bazzara to prawdziwa symfonia smaków, która zabierze Cię w podróż do odkrycia egzotycznych miejsc i aromatów. Kawa ziarnista Bazzara doskonale nadaje się do przygotowania w ekspresie do kawy. Marka gwarantuje  świeżą kawę, z partii wyselekcjonowanych z najlepszych kawowych plantacji na świecie, perfekcyjnie wypaloną. Szanując tradycję, firma Bazzara łączy nowoczesne i staranne podejście do produkcji i wypalania kawy, spełniając wymagania najbardziej wymagających konsumentów. Kawę tworzą ludzie z pasją, którzy kochają swoją pracę i każdego dnia starają się przekazać to uczucie wszystkim miłośnikom czarnego napoju. W ofercie marki znajdziemy wiele rozmaitych mieszanek: od kwiatowych zapachów, harmonijnie wtapiających się w wyrafinowane egzotyczne nuty; przez delikatne aromaty prażonych migdałów; poprzez karaibskie aromaty podkreślone odrobiną tytoniu. Pikantny posmak przeplata się z nutami gorzkiej czekolady oblanej kandyzowaną skórką pomarańczy. Słodki, aksamitny smak z niebanalnym body to jeden z wyróżników kaw Bazzara. W mieszankach możemy znaleźć czysty smak kakao połączony z łagodnymi aromatami suszonych owoców, przypominających rodzynki, suszone śliwki i konfitury figowe. Bazzara do perfekcji opracowała swoje produkty – nic więc dziwnego, że tę markę kochają kawosze na całym świecie.

Historia kawy ziarnistej Bazzara

Mieszkańcy portowego miasteczka Triest od zawsze rozkochani byli w kawie. Już od początku 1700 r. do portu przypływały pierwsze statki z Imperium Osmańskiego po brzegi wypełnione kawą. Dwadzieścia lat później, dzięki Porto Franco (Port Wolnego Handlu), miasto stało się najważniejszym portem Cesarstwa Austro-Węgierskiego i jednym z najważniejszych portów do rozładunku ziaren kawy. W tamtych latach powstały pierwsze sklepy umożliwiające degustację i zakup świeżo palonej kawy. Na początku XIX wieku mistrzowie palenia kawy z Triestu opracowali niezwykłą kawową mieszankę, której smak zachwycił Dioniso Bazzarę. W 1966 roku zdecydował się on przejąć palarnię „La Brasiliana-Industria Triestina del Caffè”. Tak właśnie rozpoczęła się historia kawy ziarnistej Bazzara, doskonale znanej na całym świecie. Każda filiżanka opowiada fascynującą historię, która zaczyna się na plantacjach kawowca rozlokowanych na czterech różnych kontynentach, a kontynuuje swój bieg aż do światowej stolicy Espresso.

Kawa Bazzara – cena

Aktualnie kawa ziarnista Bazzara jest dostępna w ponad 20 krajach na świecie, a popularność tej kawy ciągle rośnie. Zdecydowanie zachęcamy do dokonywania zakupów u autoryzowanych dystrybutorów, dzięki czemu mamy gwarancję oryginalności i najwyższej jakości danego produktu. Cena kawy Bazzara zależy od wielu czynników, m.in. od kraju pochodzenia kawy czy gramatury. Ceny są zdecydowanie adekwatne do wysokiej jakości kawy. Zaczynają się od 40 zł, a kończą na około 200 zł. Staranny, rzemieślniczy proces wypalania ziaren kawy Bazzara jest charakterystyczny dla włoskich palarni. Szczegółowość i zadbanie o każdy detal podczas wypalania pozwala uzyskać smak doceniany przez najwytrawniejszych koneserów. Nie bez powodu włoska kawa jest uznawana za jedną z najlepszych na świecie, a kawa Bazzara z miasta portowego Triest doskonale wpisuje się w ten wizerunek. Ziarna kawy uprawiane są w wielu krajach m.in. Brazylii, Meksyku, Kostaryce, Etiopii, Salwadorze, Kenii oraz na Dominikanie. Następnie w trakcie rzemieślniczej produkcji wydobywane jest z nich to, co najlepsze. Kawa ziarnista Bazzara włoskiego pochodzenia spełnia oczekiwania największych kawowych smakoszy. Kawa Bazzara sprawdzi się zarówno, w ekspresach automatycznych, jak i przelewowych czy kolbowych. Wszystkie rodzaje ziaren są selekcjonowane i palone osobno w powolnym procesie trwającym od 15 do 18 minut. Najbardziej popularna kawa Bazzara Dodici Gran Cru przez wielu specjalistów jest uznawana za jedną z najlepszych na świecie! Chcesz dowiedzieć się więcej o kawie Bazzara? Zapraszamy do zadawania wszelkich pytań – namiary na nas znajdziesz w zakładce Kontakt.

Zapraszamy na naszego bloga: