Nie masz produktów w koszyku.
Monsoon Malabar...jak sama nazwa mówi jest znacznie powiązana z działaniem monsunowego wiatru. Ziarna zaraz po zbiorach są wystawiane na jego działanie, dzięki czemu pęcznieją, stając się duże, kruche i jasnożółte, co z kolei skutkuje tym, że dana kawa smakuje jak niemal 300 lat temu! Unikalność to słowo klucz. Dla wszystkich spragnionych doznań smakowych, przywołujących dalekie wspomnienia i zamierzchłe historie to kawa idealna.
Producentem niezwykłej kawy Monsoon Malabar jest Johan & Nystrom. Trzeba przyznać, że niewielu współczesnych producentów dba o to, by każde opakowanie kawy było jak najwyżej jakości. Ziarna arabiki do kawy Monsoon Malabar nie tylko pochodzą z najlepszych upraw, ale i są poddawane kilkumiesięcznemu działaniu monsunowego wiatru, a także trafiają do niewielkich palarni, w których są ręcznie wypalane. Zarówno ta jak i inne kawy pochodzące od danego producenta charakteryzują się nie tylko oryginalnością smaku, ale i opakowania, które przedstawiają pomysłowe i barwne ilustracje. Każde opakowanie kawy Johan & Nystrom jest niczym dzieło sztuki. A sama kawa? No cóż, to istne arcydzieło!
Dojrzały i mocny smak i posmak pełen aromatów, przywołujący piwniczną whisky...to właśnie ona Monsoon Malabar, pochodząca z indyjskich upraw i wypalana w najlepszych szwedzkich palarniach kawa. Dzięki specjalnej obróbce nie sposób ją pomylić z żadną inną kawą. Kawa produkowana jest wyłącznie z ziaren 100% Arabiki. Dzięki temu posiada niską zawartość kofeiny. Monsoon Malabar idealnie smakuje podawana w formie espresso, ale jak najbardziej można ją również łączyć z mlekiem.
Informacje Dodatkowe | |
---|---|
Opakowanie | 500 g |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Stopień palenia ziaren | Średni |
Przeznaczenie | Espresso |
.