Nie masz produktów w koszyku.
La Bomba to naprawdę bombowa kawa! Przekona się o tym każdy, kto tylko zechce jej spróbować. Nie tylko pobudza swoimi właściwościami, ale i smakiem. Ziarna, które tworzą mieszankę La Bomby to odmiany Uganda Robusta Kaweri Plantation, Brasilien Mogiana Coop, El Salvador Las Delicias Estate i Nicaragua Royal. Jest to kawa w pełni organiczna, pochodząca ze sprawdzonych plantacji. Charakteryzuje ją mocny i wyrazisty smak z wyczuwalną nutą kwasowości i kakao. Jest ona bardzo zbliżona w smaku do neapolitańskich, intensywnych w smaku espresso.
Espresso La Bomba to mieszanka arabiki i robusty w miarę równych proporcjach: arabika 60% i robusta 40%. Dzięki dodatkowi robusty kawa posiada wyższą zawartość kofeiny i znacznie bardziej pobudza. Kawa jest dosyć intensywna w smaku, dlatego dla tych którzy nie są przyzwyczajeni do tego typu kaw zaleca się łączenie jej z mlekiem. La Bomba świetnie smakuje podana w formie cappuccino.
Johan & Nystrom, producent kawy Espresso La Bomba przykłada dużą uwagę do tego, by każde opakowanie kawy było jak najwyżej jakości. La Bomba jest produkowana ręcznie i w niewielkich, szwedzkich palarniach. Co więcej, kawy od tego producenta charakteryzują się nie tylko oryginalnością smaku ale i opakowania, które przedstawiają pomysłowe i barwne ilustracje. Każde opakowanie kawy Johan & Nystrom jest niczym dzieło sztuki. A sama kawa? To istne arcydzieło! Spróbuj La Bomby i przekonaj się sam!
Espresso La Bomba najlepiej sprawdza się jako kawa do ekspresów automatycznych bądź kolbowych. Jednak po odpowiednim zmieleniu ziaren można również skosztować jej pełnego smaku, zaparzając w kawiarce, we French Pressie, czy nawet parząc w sposób tradycyjny. Ciesz się chwilą z filiżanką kawy La Bomba!
Informacje Dodatkowe | |
---|---|
Opakowanie | 500 g |
Arabica / Robusta | 60/40 |
Stopień palenia ziaren | Średni |
Przeznaczenie | Espresso |
.