Darmowa dostawa powyżej 300zł | 60 dni na zwrot

Johan & Nystrom

Kawa ziarnista Johan & Nyström - Espresso La Bomba 500g

Numer artykułu: espresso-la-bomba

Dostępność: W magazynie

Producent:

Johan & Nyström

Wysyłka: 24h

Brak opinii / dodaj swoją opinię

Dostępność: W magazynie

59,89 zł
In stock! Order now!New Condition Ekspresy360.pl
Raty:

Espresso La Bomba to kawa, o której smaku trudno zapomnieć. Mieszanka arabiki i robusty, dobrze stawiająca na nogi, posiadająca wyrazisty charakter, połączony z nutką kakao i długo utrzymującą się kwasowością. To kawa posiadająca średnią zawartość kofeiny o średnim stopniu palenia. Idealnie smakuje nie tylko w formie espresso, ale i w połączeniu z delikatną, mleczną pianką w formie cappuccino.

Szczegóły

Kawa ziarnista Johan & Nyström - Espresso La Bomba

La Bomba to naprawdę bombowa kawa! Przekona się o tym każdy, kto tylko zechce jej spróbować. Nie tylko pobudza swoimi właściwościami, ale i smakiem. Ziarna, które tworzą mieszankę La Bomby to odmiany Uganda Robusta Kaweri Plantation, Brasilien Mogiana Coop, El Salvador Las Delicias Estate i Nicaragua Royal. Jest to kawa w pełni organiczna, pochodząca ze sprawdzonych plantacji. Charakteryzuje ją mocny i wyrazisty smak z wyczuwalną nutą kwasowości i kakao. Jest ona bardzo zbliżona w smaku do neapolitańskich, intensywnych w smaku espresso.

Mieszanka arabiki i robusty

Espresso La Bomba to mieszanka arabiki i robusty w miarę równych proporcjach: arabika 60% i robusta 40%. Dzięki dodatkowi robusty kawa posiada wyższą zawartość kofeiny i znacznie bardziej pobudza. Kawa jest dosyć intensywna w smaku, dlatego dla tych którzy nie są przyzwyczajeni do tego typu kaw zaleca się łączenie jej z mlekiem. La Bomba świetnie smakuje podana w formie cappuccino.

Johan & Nystrom - o marce

Johan & Nystrom, producent kawy Espresso La Bomba przykłada dużą uwagę do tego, by każde opakowanie kawy było jak najwyżej jakości. La Bomba jest produkowana ręcznie i w niewielkich, szwedzkich palarniach. Co więcej, kawy od tego producenta charakteryzują się nie tylko oryginalnością smaku ale i opakowania, które przedstawiają pomysłowe i barwne ilustracje. Każde opakowanie kawy Johan & Nystrom jest niczym dzieło sztuki. A sama kawa? To istne arcydzieło! Spróbuj La Bomby i przekonaj się sam!

Jak zaparzać?

Espresso La Bomba najlepiej sprawdza się jako kawa do ekspresów automatycznych bądź kolbowych. Jednak po odpowiednim zmieleniu ziaren można również skosztować jej pełnego smaku, zaparzając w kawiarce, we French Pressie, czy nawet parząc w sposób tradycyjny. Ciesz się chwilą z filiżanką kawy La Bomba!

 

Dane techniczne

Informacje Dodatkowe
Opakowanie500 g
Arabica / Robusta60/40
Stopień palenia ziarenŚredni
PrzeznaczenieEspresso

Opinie

Piszesz opinię o: Kawa ziarnista Johan & Nyström - Espresso La Bomba 500g

Jak oceniasz ten produkt? *

 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Ocena

Mogą cię również zainteresować następujące produkty