Nie masz produktów w koszyku.
Isola to delikatna i łagodna kawa ceniona przez kobiety i tych, których podniebienie jeszcze nie zostało przyzwyczajone do zbyt intensywnych aromatów. Ziarna kawy są zbierane ręcznie i od razu poddawane starannej obróbce, dzięki czemu możemy mieć pewność, że wybrane zostaną tylko dojrzałe owoce. Wypalana w niewielkich, szwedzkich palarniach w palarkach bębnowych, w sposób jasny cieszy się harmonijnym połączeniem smaków i czekoladowym posmakiem. Akcent karmelizowanych owoców i posmak gorzkich migdałów nadają kawie jeszcze więcej smaku. Jest to jeden z najlepszych produktów w zakresie espresso.
Johan & Nystrom, producent kawy Espresso Isola nie tylko przykłada dużą uwagę do tego, by każde opakowanie kawy było jak najwyżej jakości, ale także jest zaangażowany w Fair Trade, czyli sprawiedliwy handel, dbając o uczciwe wynagrodzenie i warunki pracy dla dostawców ziaren. Espresso Isola jest produkowana ręcznie i w niewielkich, szwedzkich palarniach.Oprócz oryginalnego smaku charakteryzuje się ciekawym opakowaniem, podobnie jak inne kawy tego producenta. Każde opakowanie kawy Johan & Nystrom jest niczym dzieło sztuki. A sama kawa? To istne arcydzieło! Spróbuj kawa Isola i przekonaj się sam!
Espresso Isola to połączenie 85% arabiki i 15% robusty. Pobudza bardziej niż standardowa, stuprocentowa arabika, ze względu na wyższą zawartość kofeiny. Jednak wciąż pozostaje łagodna w smaku, dzięki wypalania ziaren w sposób jasny. Jest to kawa w pełni organiczna, pochodząca z plantacji z Brazylii, Indii, Etiopii, Ugandy i Nikaragui. Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje, także na temat z jakich odmian kawy składa się dana mieszanka.
Informacje Dodatkowe | |
---|---|
Opakowanie | 500 g |
Arabica / Robusta | 85/15 |
Stopień palenia ziaren | Średni |
Przeznaczenie | Espresso |
.