Nie masz produktów w koszyku.
Roma składa się z sześciu starannie dobranych smakowo odmian Arabiki, pochodzących z różnych krajów. W konsekwencji pozwala to uzyskać o niskiej zawartości kofeiny, przyjemnym smaku, w którym wyczuwa się karmel, wypieki, owoce leśne i bardzo delikatny posmak tytoniu. Zapewnia niezwykłe doznania smakowe. Nadaje się do parzenia zarówno w ekspresach automatycznych, jak i kolbowych, a nawet (po dokładnym zmieleniu) w kawiarkach. Idealnie pasuje do espresso czy kawy czarnej. Opakowanie zawiera 1kg kawy.
Kawa Roma zaczęła być wypalana we włoskiej palarni Arcaffe w 1926. Od tamtej pory jest produkowana tam w sposób ciągły, z jedyną przerwą w okresie II Wojny Światowej. Klasyczna receptura bardzo dobrze się spisuje, gdyż Roma jest popularna nie tylko we Włoszech, ale i na całym świecie! Dlaczego Roma? Kawa została tak nazwana na cześć słynnej kawiarni w Livorno, dla której została stworzona. Dziś doskonale spisuje się u tych, którzy szukają lekkiej kawy o niskiej zawartości kofeiny i średnim stopniu palenia. Jest to 100% arabica.
Roma to nie tylko kawa z tradycją, produkowana z najlepiej wyselekcjonowanych ziaren arabiki. Jej jakość i oryginalność zostały potwierdzone przez certyfikat CSC (Certified Speciality Coffee). Oznacza to, że w mieszance zostały użyte ziarna najwyższej jakości. Zas każde opakowanie kawy posiada specjalną etykietę z numerem i hologramem, co zapobiega ewentualnym fałszerstwom. Wiesz co kupujesz - wiesz co pijesz!
Informacje Dodatkowe | |
---|---|
Opakowanie | 1kg |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Stopień palenia ziaren | Średni |
Przeznaczenie | Espresso |
.