Nie masz produktów w koszyku.
Mokacrema to kawa z tradycją, wypalana we Włoszech, zaś importowana z Etiopii i Ameryki Środkowej. Posiada oryginalny, lekko cytrusowy smak. Charakteryzuje się wysoką jakością ziaren, potwierdzoną certyfikatem CSC, składających się z różnych odmian Arabiki. Musisz spróbować!
Mokacrema charakteryzuje się delikatnym, a zarazem niezwykle oryginalnym smakiem w którym wyczuwalne są nuty cytrusowe. Po zaparzeniu kawy po całym pomieszczeniu unosi się charakterystyczny, atrakcyjny aromat. Smak kawy można określić jako lekko kwiatowy, nieco słodkawy, z wyraźnymi nutami cytrusowymi. Do tego delikatna kwasowość, balansuje z miodowym posmakiem. To kawa, w której można się zakochać po pierwszym łyku. Łączy kawowych smakoszy i totalnych amatorów. Doskonale smakuje z ekspresów ciśnieniowych, ale po odpowiednim zmieleniu ziaren nadaje się także do parzenia w ekspresie przelewowym.
Produkcja kawy Mokacrema rozpoczęła się w 1949 roku, kiedy zaczęto importować ziarna arabiki z Etiopii i Ameryki Środkowej do włoskiej palarni Arcaffe. Od tamtego czasu kawa cieszyła się coraz większą popularnością. Mokacrema posmakowała nie tylko Włochom, ale stała się popularna na całym świecie. Co więcej, została odznaczona certyfikatem CSC (Certified Speciality Coffee). Taki certyfikat potwierdza, że wszystkie ziarna znajdujące się w danej kawie są najwyższej jakości. Każde opakowanie Mokacremy jest opatrzone specjalnym numerem i hologramem, co świadczy o jej oryginalności.
Informacje Dodatkowe | |
---|---|
Opakowanie | 250 g |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Stopień palenia ziaren | Średni |
Przeznaczenie | Espresso |
.