Nie masz produktów w koszyku.
Mokacrema to prawdziwa kawa z tradycją, wypalana we Włoszech, zaś importowana z Etiopii i Ameryki Środkowej. Charakteryzuje się wysoką jakością ziaren, składających się w 100% z różnych odmian Arabiki.
Mokacrema charakteryzuje się delikatnym, a zarazem niezwykle oryginalnym aromatem, w którym wyczuwalne są nuty cytrusowe. Po zaparzeniu kawy po całym pomieszczeniu unosi się charakterystyczny, ale bardzo atrakcyjny aromat. Co można powiedzieć na temat smaku tej kawy? Kwiatowy, lekko słodkawy z wyraźnymi nutami cytrusowymi. Do tego delikatna kwasowość, balansująca z miodowym posmakiem. To kawa, której nie sposób nie pokochać. Doskonale smakuje z ekspresów ciśnieniowych, ale po odpowiednim zmieleniu ziaren nadaje się także do parzenia w ekspresie przelewowym.
Produkcja kawy Mokacrema rozpoczęła się w 1949 roku, kiedy to zaczęto importować ziarna arabiki z Etiopii i Ameryki Środkowej do włoskiej palarni Arcaffe. Okazał się to być prawdziwy strzał w dziesiątkę. Mokacrema nie tylko posmakowała Włochom, ale stała się popularna na całym świecie, a nawet została nagrodzona certyfikatem CSC (Certified Speciality Coffee). Świadczy to o najwyższej jakości kawy. Każde opakowanie Mokacremy jest opatrzone specjalnym numerem i hologramem, co ma zapobiegać ewentualnemu fałszowaniu tej kawy.
Informacje Dodatkowe | |
---|---|
Opakowanie | 1kg |
Arabica / Robusta | 100% Arabica |
Stopień palenia ziaren | Średni |
Przeznaczenie | Espresso |
.