Nie masz produktów w koszyku.
Arcaffe Meloria to wspaniała mieszanka ziaren arabiki oraz robusty. Odpowiednio zmielona może zostać zaparzona w ekspresach kolbowych i automatycznych oraz w sposób tradycyjny lub w czajniku typu mokka. Już po pierwszym łyku wyczuwalna jest waniliowa nuta i łagodny posmak czekolady. Dlatego też Arcaffe Meloria jest często podawana razem z mlekiem jako przepyszne cappuccino czy latte.
Nazwa Meloria wywodzi się od mielizny w pobliżu Livorno, gdzie palone są kawy Arcaffe. Ziarna kawy pochodzą z Indii i Brazylii, chociaż sama kawa jest wypalana we Włoszech. Brazylijska arabika nadaje mieszance łagodności, z kolei indonezyjska robusta nadaje wyrazisty posmak. Lekko wyczuwalny posmak czekolady wspaniale dopełnia smak Melorii i idealnie komponuje się z mlekiem. Kawy Arcaffe we Włoszech zunawane są za jedne z najlepszych.
Meloria smakuje również tym, którzy wcześniej nie pili zbyt dużo kawy. Jest ceniona przez kobiety ze względu na delikatny posmak czekolady i tworzącą się warstwę cremy. Posiada średnią zawartość kofeiny, a więc doskonale pobudza. Taka kawa może zapewnić nam aromatyczny i energetyczny dzień.
Informacje Dodatkowe | |
---|---|
Opakowanie | 250 g |
Arabica / Robusta | 75/25 |
Stopień palenia ziaren | Średni |
Przeznaczenie | Espresso |
.