Nie masz produktów w koszyku.
Mieszanka Arabiki i Robusty o delikatnej goryczce wypalana we Włoszech, nazywana jest najlepszą włoską kawą. Doskonale nadaje się do łączenia z mlekiem, posiada wyczuwalny posmak przypraw, czekolady i lukrecji. O średniej zawartości kofeiny. To właśnie Gordona od marki Arcaffe!
Kawa Gorgona została oznaczona certyfikatem CSC (Certified Speciality Coffee) świadczącym o użyciu najwyższej jakości ziaren oraz o wspaniałym smaku gotowej kawy. Każde opakowanie zostało oznaczone etykietą z numerem, której celem jest zapobieganie fałszerstwu.
W kawie Gorgona wyczuwa się niezwykłą nutę przypraw i aromat czekolady. Dzięki temu kawa świetnie komponuje się z mlekiem, dlatego często służy jako baza do przyrządzenia cappuccino, flat white, czy kawy latte.
Kawa Gorgona nadaje się do ekspresów automatycznych, ale równie dobrze można ją zaparzać w tych kolbowych. Co więcej, jeżeli nie masz ekspresu, również nie musisz rezygnować z niepowtarzalnego smaku tej kawy. French Press czy klasyczna kawiarka również są w stanie z niej wydobyć to co najlepsze. Jednak jeżeli nie posiadasz żadnego z tych urządzeń, nic nie szkodzi! Kawa Gordona ma to do siebie, że również wyśmienicie smakuje, będąc zaparzana w sposób tradycyjny. Smacznego!
Informacje Dodatkowe | |
---|---|
Opakowanie | 250 g |
Arabica / Robusta | 85/15 |
Stopień palenia ziaren | Średni |
Przeznaczenie | Espresso |
.